Monday, December 5, 2011

Esimene post

Lõpuks leidsin aega, et kirjutada midagi uudishimulikele külmas pimedas Eestis. Ennem polnud Internetti ja siin pole wifit. Viimati kirjutasin kirjandit keskkooli lõpus, niiet ärge naerge kui väga kahtlased laused tulevad.

Aeg lendab kiiremini kui arvata võib, niiet tõesti tõesti homme saab meil Karliga juba kuu aussis oldud. Lendasime Tallinn-Frankfurt-Abu Dhabi-Singapore-Brisbane. Lend läks kiiresti ja mõnusalt. Võin soovitada Etihad Airwaysi, normaalne söök, tekid padjad tudumiseks, ekraan mängude & uute filmidega iga istme ees ning vastutulelikud stjuardessid. See väljendub selles, et nad leidsid meile kõrvuti koha, nimelt meie istmete vahel oli vahekäik. 2 tüdrukut kahest polnud nõus oma aknakohast loobuma. I requested vindowseaat oli nende ainuke lause! Meil oli suva kus istume, peaasi et kõrvuti, siis saab üksteise peal tududa. Paras oli neile pirtsudele, et windowseat oli tiiva kohal, alla polnud niikuinii midagi näha.
Kunagi tahaks Abu Dhabisse minna, sealt nägin aknast helesiniseid laguune, appi kui ilus! Äkk itagasiteel vahepeatusena...

Esimesed poolteist nädalat peatusime ülitoredate tuttavate juures Ipswichis. Harjusime ajavahega (8h ees) ning palavusega. Ipswichis on kuuum võrreldes Stanthorpega, kus praegu elutseme. Olen väga tänulik Nataliale ja Andrewle, kes meid nii hästi võõrustasid. Esimesel nädalavahetusel saime juba väljasõidule minna, aussid ütlevad going to the bushes. Õnnestus koaalat näha ja kängurusi, kes nüüd on suht tavaliseks nähtuseks muutunud. Hüppavad igalt poolt ja igal pool, eriti varahommikuti. Uudishimulikud loomad muideks, piidlevad sind pikalt ja siis hüppavad minema. Papagoid ka siin! Nagu meie tuvid aga teevad koledamat häält. Õudsad kräääksujad.

Neljapäeval saab 3 nädalat Stanthorpes töötamisest. Töötame ühe firma all, kuid erinevates farmides. Karl alustas eriti karmilt, paprikate rohimisega. Te ei kujuta ette kui väsinud ta esimesel paaril päeval oli, aga kõigega harjub! Lõpuks hakkab isegiveel meeldima kui raha näed pangakontol pärast. Nüüdseks on teda ülendatud kõplamisele. Palju kergem uskuge mind. Sain ise ka proovida 2 ja peaaegu veerand päeva kui minu farmis peterselli korjamine seisis. Nad teevad seal pikki päevi, u 10-11 h. Peale tööpäeva on tunne nagu oleks maratonil käinud. Enda kolmandaks rohimispäevaks võtsin Karlilt HEAGA põlvekaitsmed, et peenarde vahel roomata. Minu õnneks päästis mind mu ülemus, võttes mu teiste kadedate pilkude peal autosse ja sõidutas mu minu farmi peterselli noppima, mis on lebo, sest peenrad on ehitatud käte kõrgusele ja ei pea üldseegii kummardama ;)
Õnneks tööülesanded on vahelduvad. Minu õnneks sain esimesel päeval Karli farmis kohe plantimist teha. St, et käed peavad ülikiiresti käima ja väikseid salatitaimi aukudesse panema.

PS! Täna sain traktoriga sõita! Tüdrukud teevad seda üliharva siin.

See nädal on mingi õudne külmalaine, lähme nüüd kaltsukatesse soojasid tööriideid vaatama.

Tervitused


No comments:

Post a Comment